Sigurno na cestama

Auto škola DABRO

Dobrodošli na stranicu auto škole “Dabro”

Dugogodišnje iskustvo i stručnost koja seže još od 1990-ih čini Autoškolu Dabro jednom od najstarijih autoškola u Republici Hrvatskoj. Ponosno smo vozili s našim polaznicima kroz godine, pružajući im ne samo osnovno znanje o sigurnoj vožnji, već i dublje razumijevanje odgovornosti koja dolazi s upravljanjem vozilom.

Nalazimo se na području Vukovara i Vinkovaca, a naša usluga obuhvaća obuku kandidata za vozače različitih kategorija. Bez obzira jeste li novi vozač koji želi položiti za kategoriju A, A1, A2 ili B, ili ste profesionalni vozač težih teretnih vozila u potrazi za kategorijama C i CE, mi smo tu da vam pružimo potrebnu obuku i podršku.

Naši instruktori su visoko kvalificirani i strastveni u svojoj predanosti učenju. Sa svojim bogatim iskustvom i stručnošću, posvećeni su osiguravanju da svaki polaznik stekne potrebne vještine i samopouzdanje za sigurno upravljanje vozilom na cestama. Bez obzira na vaše predznanje ili iskustvo, prilagodit ćemo se vašim potrebama kako bismo osigurali najbolje moguće iskustvo u autoškoli.

Naša autoškola privlači kandidate iz cijele Vukovarsko-srijemske županije, što je jasan pokazatelj naše reputacije kao stručnih i pouzdanih pružatelja usluga obuke vozača. Naša posvećenost izvrsnosti i kontinuiranom unaprjeđenju naših programa osigurava da naši polaznici steknu ne samo vozačku dozvolu, već i temeljnu sigurnost i samopouzdanje u vožnji.

Obratite nam se s povjerenjem i dopustite nam da vas provedemo kroz vaše putovanje prema vozačkoj dozvoli. Naša vrata su vam uvijek otvorena, a naš stručni tim spreman je pružiti vam podršku i vodstvo koje vam je potrebno. Kontaktirajte Autoškolu Dabro danas i započnite svoje putovanje prema sigurnom i samopouzdanom vozaču!”

Don’t Compromise When It Counts Most

Why Choose Us

This text briefly introduces your values to your visitors and tells them what sets you apart from the competition.

01

Driven

This text briefly introduces your values to your visitors.

02

Professional

This text briefly introduces your values to your visitors.

03

Experienced

This text briefly introduces your values to your visitors.

We Will Fight as Hard as We Have to for Our Clients.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident.

Želite li se usavršiti i ostvariti svoje obrazovne ciljeve?

Ne oklijevajte – obratite nam se danas i dopustite nam da budemo vaši vodiči na putu prema znanju i uspjehu. Naše stručno osoblje je ovdje kako bi vam pružilo podršku i smjernice u svakom koraku vašeg obrazovnog putovanja. Pošaljite nam poruku ili nas nazovite kako biste saznali više o našim programima i kako bismo vam pomogli ostvariti vaše ciljeve.

Stvari koje bi trebali znati

Pitanja i odgovori

14. godina i 6. mjeseci za AM kategoriju

15. godina i 6. mjeseci za A1 kategoriju

17. godina i 6. mjeseci za A2 i B kategoriju

23. godine i 6. mjeseci za A kategoriju

18. godina za BE kategoriju /uvjet B kategorija/

20. godina i 6. mjeseci za C kategoriju /osim ako ima početnu kvalifikaciju/

21. godinu za CE kategoriju /osim ako ima početnu kvalifikaciju/

23. godina i 6. mjeseci za D kategoriju /osim ako ima početnu kvalifikaciju može sa 21. godinom

NAPOMENA: ispitu iz UV ne može se pristupiti dok osobe ne navrše 16. godina za A1 kategoriju, zatim 18. godina za A2 i B kategoriju, odnosno 24. godine za A kategoriju /osim ako kandidat ima A2 kategoriju dvije godine/, te 21. godinu za C kategoriju.

Za upis u autoškolu potrebno je donijet osobnu iskaznicu i liječničko uvjerenje.

U autoškolu se možete upisati s navršenih 17 godina i 6 mjeseci.

Nakon odslušanog predavanje, polažete ispit iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila, ispit iz prve pomoći.

Deset dana za B kategoriju, za ostale kategorije prema propisanom Programu za određenu kategoriju.

Zakonski imate pravo 5 puta pristupati polaganju ispita iz PPSP-a, nakon eventualnog petog puta morate ponovno slušati predavanja.

S vožnjom počinjete nakon položenog ispita iz PPSP-a

Ispit se sastoji iz dva dijela.
Prvo polažete ispit na prometnom vježbalištu:

  • vožnja po pravcu unaprijed-unatrag s promjenom smjera
  • kočenje i zaustavljanje

Neograničeni broj puta, ali ako ne položite vožnju ni nakon 18 mjeseci od položenih Prometnih propisa morate minimalno voziti 12 dodatnih sati sljedeće prijave ispita.

Da, osigurana vam je sva potrebna literatura.

Od dana kada položite ispit iz PPSP, imate rok od 18 mjeseci da položite ispit iz UV. Ukoliko ne položite vozački ispit u tom roku, nakon toga se upućujete na dodatno osposobljavanje u trajanju od 12 nastavnih sati iz UV za B kategoriju, a za ostale kategorije 3 sata, nakon čega opet možete pristupiti i ispitu.

Ukoliko ne položite ispit iz UV, obvezni ste voziti minimalno 3 dodatna sata.

Pitajte nas, bilo kad.