Kategorija
ZELENI PROGRAMI
Naziv potvrde po završetku
Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja povrća
Lokacije odžavanja programa
Vinkovci, Osijek, Drenovci, Našice, Vukovar, ONLINE
Trajanje programa
150 sati
Završetkom ovog programa stječete 6 HRROO (CSVET) bodova.
Uvjeti upisa
Punoljetnost
Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1
(Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
Status zaposlenosti: Zaposlen/a Nezaposlen/a
Namjena
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja povrća provodi se redovitom nastavom u trajanju od 150 sati. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 35 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 100 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 15 sati.
Polaznici stjeću osnovna znanja i vještine za obavljanje radnih zadaća u procesu proizvodnje povrća. Planiranje i priprema povrtnjaka za ekološku proizvodnju definirane povrćarske kulture na siguran način u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša.
Polaznici će samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla koristeći osnovnu opremu i alate u skladu s ekološkim standardima, predložiti povrtne kulture poštujući agroekološke uvjete, predložiti mjesto, oblik i veličinu povrtnjaka te planirati ambalažu prikladnu za pakiranje plodova po ekološkim principima.